Museumnacht Delft

De spectaculaire eerste museumnacht in Delft wordt een groot cultureel avontuur. Musea en galeries openen de gehele avond hun deuren voor dit evenement. Race heen en weer met een Tuk Tuk of stap in een van de rondvaartboten om je te laten vervoeren door het sprookjesachtige decor van de historische Delftse binnenstad. Laat je overrompelen door optredens, lezingen, exposities en films tijdens deze bijzondere avond.

Bij Galerie Terra Delft is er een filmprogramma en expositie met keramiek in de hoofdrol. Sacha Draait: een liefdesverhaal dat zich afspeelt in een keramiekstudio. Sacha Draait is het afstudeerwerk uit 2009 van Sara Verweij (Delft, 1980) voor de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam.Tao Yao toont het proces van het creeeren en stoken van authentieke potten in traditionele ovens, en is een productie van de Chinese Jackson Li. Tao Yao is onderscheiden met de UNESCO Award. Naast het filmprogramma is er in de galerie een expositie van keramische sculpturen van de Zweedse Jennifer Forsberg. Haar organische vormen in zwarte klei nodigen uit tot “ervaren”, voelen, en andere manieren van zien.

Een passe-partout voor de Museumnacht Delft kost 6 Euro in de voorverkoop en is vanaf nu verkrijgbaar. Ga naarwww.museumnachtdelft.nl voor online verkoop en verkoopadressen en voor meer informatie. Op de avond zelf kost een passe-partout 8 Euro