Added to shopping bag

Heartbeat door Olav Slingerland

Published on Dec 5, 2011

Studenten ROC Mondriaan sturen een boodschap naar de toekomst

Bij ROC Mondriaan aan de Brasserskade in Delft wordt vandaag om 12.30 uur het kunstwerk ‘’Heartbeat” onthuld door het College van Bestuur samen met heel veel studenten. Studenten zijn opgeroepen om een boodschap voor de toekomst te schrijven. Zo’n 250 studenten hebben aan die oproep gehoor gegeven. Deze boodschappen worden in het kunstwerk verborgen.

Door kunstenaar Olav Slingerland is een keramiek wandobject ontworpen, genaamd Heartbeat. Het wandobject gaat bestaan uit 512 holle tegels. Deze tegelwand staat voor verandering en groei, want qua kleur en vorm verandert hij als je er langs loopt.

Om het echt een ”boodschap voor de toekomst” te laten zijn, bevinden zich binnenin het wandobject wensen, ideeën, berichten van studenten. De studenten deden bijzondere uitspraken: – Ik wil een medicijn tegen kanker uitvinden, er zijn al genoeg mensen overleden – Ik laat het verleden achter me en wil door mijn studie verder komen – Ik wil trouwen met mijn vriend, kindjes krijgen en heel rijk worden – Ik wil mijn eigen tennisschool beginnen – Ik wil mijn school afmaken en een leuke baan vinden

De ‘making off’ Heartbeat op Youtube: