Added to shopping bag

RAW China Expo nog tot en met 9 maart 2013 geopend

Published on Feb 10, 2013

RAW China Expo nog tot en met 9 maart 2013 geopend

RAW China Expo is tot en met 9 maart nog geopend op donderdag tot en met zondag van 13 – 17 uur. Scholen en educatieafdelingen kunnen de RAW China Expo op afspraak bezoeken. Voor meer informatie: expo@rawartfair.com.

RAW China Expo

Katendrecht en China zijn historisch met elkaar verbonden. 100 jaar geleden kwamen de eerste Chinezen immigranten op Katendrecht aan, en in die tijd werd ook Pakhuis Santos gebouwd. In de nabije toekomst zal het gebied uitgroeien tot een nieuw handelscentrum en een woonwijk. China staat meer dan ooit in de belangstelling van de Nederlanders kunstwereld. Veel Nederlandse kunstenaars zijn ‘artist in residence’ geweest bij het China European Art Centre in Xiamen, of hebben elders in China gestudeerd. Deze uitwisseling heeft vruchtbare nieuwe inzichten opgeleverd op het gebied van techniek en inhoud.

RAW China Expo toont werk van Nederlandse kunstenaars die zich hebben laten inspireren door Chinese traditie en filosofie. Het andere deel van de deelnemers bestaat uit een nieuwe generatie Chinese kunstenaars. Zij werken op een conceptuele manier of kijken naar de toekomst van hun eigen cultuur. Galerie Terra Delft heeft het werk ‘Echo from Tang’ van Li Jiansheng ingebracht als onderdeel van deze veelzijdige expositie.

Piet de Jonge, voormalig (hoofd)conservator van het Kröller Müller Museum, Museum Boijmans van Beuningen en Van Abbemuseum stelt de tentoonstelling weer samen. Hij wordt dit jaar ondersteund door Benjamin Li en Beatrijs Dikker. De belichting zal ook dit jaar door Paul van der Laak (o.a. Onafhankelijk Toneel en Bonheur). Als adviseur is Martijn Kielstra van Canvas International Art aangetrokken.