Figuratieve Beelden

De collectie ‘Figuratieve Beelden’ in Galerie Terra Delft bestaat uit kunstwerken die een interpretatie zijn van de zichtbare werkelijkheid. Er is een mix van reeds bekende ‘Terra’ kunstenaars en nieuwe aanwas te zien.

Stephanie Roos debuteert bij Terra met realistische beelden waarbij de voorstellingen alledaags en van deze tijd zijn. De bekende volumineuze dames van Evelyn van Baarda zijn gedecoreerd met pastel- en lusteraccenten,  aangebracht door haar verfijnde penseel. De sculpturen van Janssens zijn ingetogen, maar hebben een enorme zeggingskracht, mede door de gekozen onderwerpen. Het gebruik van verf en andere materialen maken de beelden minder keramisch en zijn eerder onder te brengen bij de mixed media.

Een tweede nieuwkomer is Elisabeth Hangoor, die net als bovengenoemde kunstenaars de mens als onderwerp heeft. Haar beelden zijn bescheiden in formaat en ingetogen. Ze voegt soms andere materialen toe, net als Marc Janssens. Louise Hindsgavl geeft het realisme in haar serie ‘Face the music and dance‘ letterlijk een swing. Haar glanzend geglazuurd porselein is zo minder klassiek.

Ook dieren worden verbeeld in deze tentoonstelling. Peter Hiemstra’s absurdistisch en fabelachtig werk is kleurrijk en eist meteen aandacht op. Hij gebruikt allerlei keramische technieken om tot een mix van mens en dier te komen. Qua stijl zijn de monochrome wezens van Caroline Andrin minder eenvoudig te duiden. Zij vinden hun oorsprong in afgietsels van grof-gestikte handschoenen. Het werk van Saskia Pfaeltzer zit vol vaart en dynamiek. Haar serie rollende paarden toont haar talent om deze vrolijke werkelijkheid te verbeelden.

Deelnemers: