Chinese muurschildering in Delft

Maandag 23 november begint de Chinese kunstenares Wennaaan een grote muurschildering op het gebouw van het Stanislascollege Krakeelpolderweg in het Westerkwartier.

Wenna zal het kunstwerk realiseren in samenwerking met leerlingen van het Stanislascollege Krakeelpolderweg en bewoners uit het Westerkwartier. In haar werk weet ze op een bijzondere wijze beelden uit de rijke traditionele Chinese cultuur aan hedendaagse fantasie figuren te koppelen waardoor een kleurrijke kijk op de wereld wordt geschetst.

Tijdens een kennismaking met de stichting DelftsPeil en het Stanislascollege Krakeelpolderweg kwam het idee van deze muurschildering tot stand. Hiermee kunnen leerlingen kennis maken met de Chinese cultuur en meewerken aan een mooi kunstwerk. Het hele maakproces wordt ook door leerlingen van de school in een stopmotionfilmpje vastgelegd.

Op 14 december wordt de muurschildering feestelijk door burgemeester Verkerk onthuld.

Wenna heeft een reputatie in muurschilderingen maar is in Delft op uitnodiging van Galerie Terra om te werken aan haar aanstaande keramiektentoonstelling in de galerie. In het atelier De Mallemok naast de Oude Kerk werkt zij aan haar fantastische beelden.

Deze muurschildering komt tot stand door een samenwerking tussen Galerie Terra Delft, Stichting DelftsPeil en het Stanislascollege Krakeelpolderweg en is financieel mogelijk gemaakt door Fonds1818, SHDJ, gemeente Delft, VAK, Galerie Terra Delft en stichting DelftsPeil

Zie ook Wenna aan het werk in Sanbao/Jingdezhen China via:

locatie: Stanislascollege Krakeelpolderweg
plaats: Delft

?????????????
?????????????