Deelname COLLECT 2013; 10de editie

Voor de 10de keer is Terra Delft deelnemer aan de hedendaagse kunstbeurs COLLECT. Galerie Terra Delft toont in standnr. 8.1 keramiek van verschillende internationale kunstenaars. Hierbij wil Terra de diversiteit in onderwerp en techniek, zoals die in de keramiek bestaat, laten zien. De presentatie bestaat uit autonoom design en sculpturen zoals recent gemaakt door verschillende kunstenaars, uit verschillende landen.

Henk Wolvers komt met porseleinen kommen en wandstukken, aangevuld met een object wat hij in Jingdezhen, China heeft vervaardigd tijdens de werkperiode via Terra in de zomer van 2012. Zijn werk is abstract gedecoreerd waarbij de kleur soms in de witte klei zelf zit en/of de kleur is aangebracht met losse penseelstreken.

Ann van Hoey (B) toont hier een indrukwekkende serie kommen die een minimalistische uitstraling hebben, hierover heeft u eerder een artikel kunnen lezen in het tijdschrift Collect. Onconventioneel heeft zij twee van haar kommen voorzien van een autolak in Ferrari-rood en VW-wit. Dit geeft haar werk een sterke uitstraling.

Iván Jelínek (CZ) toont een ander uiterste; porselein serviesgoed wat voorzien is van een laag zilver of goud. Deze gedraaide vormen hebben allen een swing gekregen waardoor er een surrealistisch beeld ontstaat terwijl de objecten toch vaak nog bruikbaar zijn. Bij deze presentatie ligt de nadruk op wijnglazen die bestaan uit een porseleinen voet gecombineerd met Tsjechisch glas.

De barokke objecten van Barbara Röling worden voor het eerst in Londen getoond; de stapelingen van elementen met vele kleurvarianten en lusterglazuur zullen het Britse publiek verrassen.

Alessandro Gallo (I) is met zijn figuratieve beelden enorm precies in decoratie en detail. Zijn mensfiguren hebben herkenbare houdingen en attributen en zijn allen gekarakteriseerd door de hoofden uit te beelden door dierenkoppen. Het werk is humoristisch en actueel.

Mariëtte van der Ven is ook een van de kunstenaars die met Terra mee is geweest naar China. Zij maakt figuratieve beelden maar meer in de antieke traditie, haar monochrome porseleinen beelden zijn allen uniek en hebben vaak een bevreemdend karakter. Haar werk bestaat uit staande beelden en wandstukken.

U kunt via Galerie Terra Delft gratis toegangskaarten krijgen; een e-mail of telefoontje naar ons is voldoende. Meer informatie vindt u via www.craftscouncil.org.uk/collect

locatie: Saatchi Gallery, King’s Road, Chelsea SW3 4RY
plaats: London