2015-12 From Wenna’s Imagination

Van 19 december t/m 23 januari toont Galerie Terra werk van de jonge, talentvolle kunstenares Wenna uit Beijing. Zij studeerde daar af in de grafische kunsten. Recent maakte ze kennis met klei en zette zij voor het eerst haar tekeningen om in beelden. Van half oktober tot de opening van haar tentoonstelling op 19 december werkt zij als artist in residence in Delft. De expositie bij Terra omvat keramische sculpturen en schilderijen.

De onderwerpen van Wenna’s tekeningen en sculpturen zijn gestoeld op de Chinese traditie en verbeelden een sprookjeswereld met mythologische figuren. Zij creëert echter nieuwe verhalen in haar eigen boek: Wenna Jing. Het  woord Jing achter de naam in de titel betekent dat het boek een leidraad is voor haar leven en werk. Naast een bladzijde met een tekst in klassiek Chinese karakters op rijstpapier staat een tekening van een mythologisch chinees personage.

De tekeningen en de verhalen in haar boek vormen de basis voor de mooi gedetailleerde beelden in klei, waarbij vooral de expressie van het gelaat de aandacht trekt. Bij de muurschilderingen zet Wenna, in tegenstelling tot de traditionele Chinese schilderkunst dikke, harde lijnen en kleurt ze daarna stevig in. Hierbij werkt ze vanuit de situatie op dat moment, zonder vooraf te schetsen en zonder vooropgezet plan. Het werk ontstaat spontaan en intuïtief.

Wenna is uitgenodigd in Delft een muurschildering te maken aan het schoolplein van het Stanislas College (Krakeelpolderweg) samen met leerlingen. Burgemeester Verkerk van Delft zal de muurschildering onthullen. Zie Wenna aan het werk in Sanbao/Jingdezhen China via: