Henk Wolvers, solo

Een nieuwe lente in ragfijn porselein van Henk Wolvers

Voorafgaande aan de grootse manifestatie Brandpunt Terra vindt u in Galerie Terra Delft van 19 maart t/m 16 april een tentoonstelling van de kunstenaar Henk Wolvers.

Deze keramist, die steeds meer aan de weg timmert met drukbezochte exposities in binnen- en buitenland, heeft in het najaar van 2010 voor de tweede keer in zijn carrière een werkperiode doorgebracht in het EKWC (Europees Keramisch Werk Centrum) te Den Bosch. Voor Wolvers is het werken daar bij uitstek geschikt voor het experiment. Technische en artistieke mogelijkheden worden geëxploreerd, maar ook het contact met andere kunstenaars, ontwerpers en architecten is zeer inspirerend. Hij leerde er gebruik te maken van transfers, maar dan wel op een geheel eigen wijze. Het formaat van de ovens daagde hem uit zijn objecten van dun, meestal wit porselein, aangevuld met blauwe en zwarte accenten, te vergroten. Nieuw zijn ook de stapelingen die hij creëert door elementen een voor een op elkaar te plaatsen, waarbij een intrigerend driedimensionaal effect ontstaat. Zijn serie wandobjecten heeft hij uitgebreid met een aantal nieuwe vormen. De werking van licht en schaduw in combinatie met het ragfijne kantwerk van porselein biedt een steeds wisselend schouwspel. De tentoonstelling geeft een prachtig beeld van Wolvers’ streven naar perfectie, waardoor hij iets bijzonders toevoegt aan wat er al is.

Galerie Terra Delft viert dit jaar haar 25-jarig jubileum met een keramiekfestival genaamd ‘Brandpunt Terra’. Op 23 april 2011 zal de opening plaatsvinden van dit evenement. Informatie hierover vindt u op www.brandpuntterra.nl.