Internationale keramiek tentoonstelling in het Sanbao Museum

Internationale keramiek tentoonstelling in het Sanbao Museum in Jingdezhen, China in samenwerking met Terra Delft Gallery

Periode: 18 oktober tot 1 december 2018, na 1 december is de tentoonstelling uitsluitend op afspraak te bezoeken
Deelnemende kunstenaars:

Johanpeter (JP) Hol, United Kingdom
Martin McWilliam, Germany
Karin Bablok, Germany
Anne-Soline Barbaux, France
Daphne Corregan, France
Philippe Dubuc, France
Ivan Jelínek, Czech Republic
Mieke de Groot, The Netherlands
Liesbeth Kamp, The Netherlands
Karin van Paassen, The Netherlands
Saskia Pfaeltzer, The Netherlands
Hein Severijns, The Netherlands
Susanne Silvertant, The Netherlands
Judith de Vries, The Netherlands
Hidemi Tokutake, Japan
Young Soo Kim, South Korea
Young Taek Shin, South Korea
Hwan Cheol Kim, South Korea
Miki Shim Rutter, USA
Daniel Stetzinger, USA
Chao Karn Hae, Hong Kong
Wong Ching Pong, Kevis, Hong Kong
Yau Man Pun, Ben, Hong Kong
Yung Yuk Ming,, Hong Kong
L22, Hong Kong

Sinds 2011 hebben Galerie Terra Delft in Nederland en het Sanbao International Ceramic Art Institute in Jingdezhen, China een sterke samenwerking. Jaarlijks vinden er uitwisselingen plaats via deze twee instellingen, Chinese kunstenaars komen naar Delft, Europese kunstenaars gaan naar Jingdezhen voor artist-in-residencies.

Elk jaar in het voorjaar en in de herfst is Simone Haak van Terra Delft Gallery de curator van de tentoonstellingen die plaatsvinden in het Sanbao Museum van Jackson Li. Deze herfst tentoonstelling met werk van 17 kunstenaars laat een grote variatie zien in onderwerp en techniek uit Oosterse en Westerse delen van de wereld. Het is daardoor een unieke samenstelling van hedendaagse keramiek. Dit najaar is de tentoonstelling tot stand gekomen met Johanpeter (JP) Hol als mede curator. Zijn werk neemt in de tentoonstelling een vooraanstaande plaats in.Sinds 2016 is JP al meerdere keren in Jingdezhen geweest voor werkperiodes van een aantal weken tot maanden. Als kunstenaar gaat hij in eerste instantie uit van een idee, niet van het materiaal. Zijn werk is gebaseerd op de menselijke paradox: het individu in de groep en de verlorenheid die je kan voelen als deel van die groep. De eenzaamheid van het menselijk bestaan. Enkele elkaar daarbij overlappende thema’s zijn: de onzichtbare dingen, de schaduwen, dat wat ongezegd blijft tussen de leden van de groep en naar buiten, dystopie en disneyficatie. Door het inspirerende werkklimaat in de porseleinstad Jingdezhen heeft de keramiek een belangrijke plaats ingenomen in zijn materiaalgebruik en hij voegt daar vervolgens plastic, stof, papier, verf en metaal aan toe.

Het Sanbao International Ceramic Art Institute bestaat 20 jaar. De twee komende jaren zal dit jubileum gevierd worden met diverse projecten, met in 2020 de afsluitende finale.

Sinds 2012 zijn er via Galerie Terra Delft meer dan twintig Europese kunstenaars in Sanbao, Jingdezhen geweest om daar te werken en ervaringen uit te wisselen. Voor elk van hen was dit een inspirerende periode.