Museumnacht Delft: Blik op oneindig

Tijdens de Museumnacht Delft op vrijdagavond 6 november 2015 is de Galerie Terra Delft extra open van 20.00 tot 0.00 uur.

Olav Slingerland, ontwerper in keramiek, ging op uitnodiging van Galerie Terra Delft in 2012 voor 6 weken naar China. Hierdoor is zijn werk beïnvloed. Hij heeft porselein ontdekt als duurzaam en sterk materiaal met een verfijnde doorschijnendheid.

Tijdens de Museumnacht Delft 2015 introduceert hij zijn ontwerpLantern. Een gestileerd vormgegeven lamp, geproduceerd in oplage, van hoogwaardig Chinees porselein.

De Lantern is onderdeel van Slingerland’ s merk wOrk; een merk waarin met aandacht voor de historie nieuw leven in een oude ambacht wordt gebracht. wOrk wordt in China geproduceerd waarbij nieuwe technieken gecombineerd worden met handwerk zodat er hoge kwaliteit geleverd wordt.

Ook is in Terra de tentoonstelling ‘Structuren in tinten blauw’ met keramiek van Mieke de Groot te zien: https://www.terra-delft.nl/node/1594 (t/m 14 nov.).

Voor informatie over het algemene programma van de Museumnacht Delft 2015 bezoekt u de website van de organisatie: http://www.museumnachtdelft.nl

Print