Museumnacht Delft op Drift

Laat je meesleuren door een ware tsunami van kunst en cultuur op zaterdag 26 november tijdens de Museumnacht Delft. Thema: op Drift.  De Museumnacht is namelijk niet stil blijven staan en is dit jaar compacter en levendiger dan ooit. Op 19 exclusieve locaties in de binnenstad zal een gloedvol programma gepresenteerd worden. Voel de romantische hartstocht van de vorige eeuw tijdens een pianoconcert in het Museum Paul Tetar van Elven.  Of laat je bijspijkeren door Bal en Boymans in het gereedschapsmuseum. Drijf in gedachten mee met de strandbeesten van Theo Jansen in Museum Prinsenhof en spoel vervolgens aan in een van Yurts op het Agathaplein. Natuurlijk komen ook de kleine driftkikkers aan hun trekken tijdens de Kindermuseumnacht. Kortom waar je ook komt: kunst en cultuur komen uit alle kieren naar boven drijven. Tenslotte kunnen culturele nachtbrakers stoom afblazen tijdens een onstuimige Afterparty die als een wervelwind op vier verschillende locaties door de Kromstraat zal razen.

Voorverkoop: € 8,-. Op zaterdag 26/11: €10,-. Studenten: €5,-. Feest: €5,-. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Museumnacht gratis. Check op museumnachtdelft.nl of op de Facebook pagina voor online verkoop en meer info.

In 2016 bestaat Galerie Terra Delft 30 jaar en dit jubileum, Terra 30!, wordt benut om terug én vooruit te kijken.  Door het jaar heen vinden de Terra 30! Duo Expo’s plaats; hierbij wordt telkens een nieuwe kunstenaar gekoppeld aan een kunstenaar van de galerie.

Tijdens Delft op Drift zijn er in Galerie Terra Delft twee Duitse kunstenaars met abstract, architectonisch werk. Michael Cleff met beelden, wandstukken en staande werken die al menigmaal in Terra zijn tentoongesteld. En Karin Bablok als Terra nieuwkomer met zgn. containervormen; vormen met een binnen- en buitenkant die met elkaar corresponderen.

De singer-songwriter Ivo Bernhard zal met zijn mooie, rustige repertoire de tentoonstelling in Terra komen opluisteren tijdens deze museumnacht. Zijn live optreden met gitaarbegeleiding geeft een extra dimensie en een unieke beleving. Alleen tijdens Delft op Drift!