Terra 30! Duo Expo: Deirdre McLoughlin & Beatrijs van Rheeden

 

Terra 30! Duo Expo

Deirdre McLoughlin en Beatrijs van Rheeden

5 maart t/m 2 april 2016

Ter ere van het 30-jarig jubileum van de galerie organiseren we duo exposities, waarbij kunstenaars die sinds jaar en dag verbonden zijn aan de galerie, worden gecombineerd met kunstenaars die nog niet eerder in Terra waren te zien.

Beatrijs van Rheeden heeft zich verder ontwikkeld in haar abstracte porseleinen objecten. Gefascineerd is ze door structuren en met haar snijwerk ontwikkelt ze Arabische geometrische patronen. Bij sommige objecten worden die patronen afgezwakt door het gebruik van verschillend gekleurde lagen klei; bij andere worden die patronen door het kleurgebruik juist versterkt. Maar altijd blijft het kleurgebruik sober.

Deirdre McLoughlin is geboren in Dublin en werkt in Amsterdam. Zij toont objecten uit de serie “I am too”, een serie die bij toeval ontstond terwijl zij nieuwe klei testte. Ze opende een omsloten leegte en gaf het een voorwaarts gevormde voet. De eerste noemde ze “I am”, de volgende “I am too” en zo verder. Elk stuk is uniek en niet genummerd.

De serie “Light Gatherers” ontstond in het midwesten van Amerika in 2007. Het licht dat de objecten verzamelen concentreert zich op de bodem van de kom, waar het glanzende glazuur op de geribbelde oppervlakte lichtpuntjes uitstraalt. Kommen uit beide series werden bij de Ceramics of Europe in Westerwald beloond met een eerste prijs.

 

Etty Walda, Galerie Terra Delft