Terra in China – China in Terra

Terra in China – China in Terra is een culturele uitwisseling tussen twee steden die een een sterke relatie met keramiek hebben.

Tijdens een verblijf van zes weken in de keramiekstudio’s van Jiansheng Li in Sanbao bij Jingdezhen gaat een groep gerenommeerde Nederlandse kunstenaars/keramisten binnen de Chinese context en cultuur rond keramiek aan de slag met materiaal en technische mogelijkheden van de stad Jingdezhen. De kunstenaars zijn geselecteerd op artistieke kwaliteit, cultureel ondernemerschap en diversiteit van hun werk.

De selectie bestaat uit Peter Keizer, Mieke de Groot, Henk Wolvers, Olav Slingerland en Mariette van der Ven. Simone Haak gaat mee als coordinator en probleemoplosser. Via een weblog zal Simone de vorderingen wereldkundig maken. Het adres van dit weblog is http://terrainchinachinainterra.logze.nl/

.

Tijdens dit artist-in-residence-project gaat iedere Nederlandse kunstenaar een werkrelatie aan met een Chinese keramist. Deze één op één relaties kunnen de intensiteit van het project vergroten. De selectie van de Chinese deelnemers gebeurt in overleg met contacten in China, in Jingdezhen.

locatie: Sanbao Ceramic Art Institute
plaats: Jingdezhen – China