2015-05 Terra’s Figuratives 2015

Figuratieve sculpturen als universele taal

Van 25 april t/m 23 mei tonen vier kunstenaars hun figuratieve keramische werk in Galerie Terra Delft. Deze tentoonstelling is een vervolg op eerdere presentaties met figuratieve keramiek in de galerie waarbij het internationale aspect steeds meer de boventoon voert.

In Mariëtte van der Ven haar beelden staat de menselijke figuur centraal en dan niet alleen het aantrekkelijke, maar juist datgene wat als minder mooi wordt beschouwd. De realistische beelden van porselein zijn uitgevoerd zoals de antieke marmeren beelden en bustes. Van der Ven is een vaste exposant bij Terra en heeft inmiddels een breed oeuvre opgebouwd.

Voor Saskia Pfaeltzer is dit de primeur bij Galerie Terra Delft nadat zij vijf jaar geleden met klei begon te werken. Zij ontmoetten elkaar in Sanbao/Jingdezhen waar Pfaeltzer haar porseleinen beelden maakt. HaarChinese collectie kenmerkt zich door dierfiguren; tijgers, apen, wolven en een enkele Dzjengis Khan te paard.

Op dezelfde plaats, in Sanbao, hebben de galeriehouders de Koreaanse Young-Mi Lee ontmoet waarvan er twee wandstukken getoond worden. Deze werken zijn onmiskenbaar Aziatisch, ook door het celadon glazuur. Twee unieke, hedendaagse werken van een groot talent die onlangs weer is teruggekeerd naar Korea als hoofddocent aan de kunstacademie.

Michael Flynn is met drie beelden vertegenwoordigd in deze expositie. Zijn expressieve beelden zijn als schetsen in klei; spontaan en vol beweging. De kunstenaar laat het materiaal spreken en gebruikt een weinig kleur  om accenten te leggen. Zijn werk is humoristisch en boeiend, vanuit elke invalshoek.

Terra april 15 0415-1