Ross Emerson

Ross Emerson (GB) laat werk zien waarin hij refereert aan de afgelopen cultuurperiodes. Op humoristische wijze verwerkt Emerson elementen uit de gotiek, barok, rococo, neo-classicisme en art deco tot bizarre ‘memorials’.
Mede door de basiskleuren en de klassieke wijzerplaat is de eerste indruk die van een degelijke klok die op elke schouw of dressoir zou passen.
Zijn veelkleurige, keramische klokken komen tot leven waarop huiselijke tafereeltjes aangebracht zijn met zowel letterlijk als figuurlijk een verwrongen perspectief. Muziekinstrumenten, schaakborden, vogels en dieren, een bonte combinatie wordt met veel humor bijeengebracht. Met zijn parodieën op verschillende kunststromingen en commentaar op andere kunstenaars, zoals het zwart-witte patroon van Escher, herinnert hij aan het onverbiddelijk verstrijken van de tijd.
Het aardewerk wordt zo rond de 1150°C gebakken waardoor een steengoed karakter wordt verkregen. Het werk toont het publiek de veelzijdigheid van keramiek als kunstvorm en laat de Engelse cultuur met veel zelfspot schitteren.

Showing all 5 results

Showing all 5 results