Beide kunstenaars werken met keramische potvormen, waarbij hun werk heel verschillend is wat betreft effect en uitwerking. Terwijl Ann van Hoey de ultieme perfectie benadert in eenvoud, werkt Rachel Wood met een natuurlijke en grillige decoratie.
Beide kunstenaars beheersen de keramische technieken feilloos en dit leidt tot bewonderenswaardige resultaten. Bij het werk van Van Hoey is het opvallend dat de zachte klei op een perfecte manier is geknipt en gebogen. De beheersing van het materiaal is evident in haar kommen. Bij Wood lijken de aangebrachte effecten ontstaan door natuurlijke processen tijdens het opbouwen en stoken, maar ook in haar werk is elke stap doordacht en berekenend uitgevoerd.
Ann van Hoey, geïnspireerd door de Japanse papiervouwkunst, toont naast kommen in de natuurkleur van de klei, enkele die fel gekleurd zijn. Deze kommen, bespoten met autolak, verwijzen naar het raffinement van Japans lakwerk. De verfijning die Ann van Hoey bereikt in haar werk gaat echter niet ten koste van de dynamiek. De lijnen van de kommen zijn soepel en de bolgevormde bodems laten de kommen soms speels overhellen. Deze combinatie van perfectie en speelsheid maakt haar werk heel aantrekkelijk.
De kleur, textuur en sfeer van Rachel Wood’s vormen zijn een metafoor voor haar interpretatie van het landschap en de wereld om haar heen. Het menselijk impulsieve verlangen om te willen aanraken en de inherente emotionele noodzaak om te worden aangeraakt, liggen ten grondslag aan de technische, creatieve en emotionele basis van haar werk. Rachels persoonlijke intuïtieve touch is een leidraad in al haar werk – een deuk in de zachte klei, een glazuurdrup, een kras, een vinger of handafdruk in het glazuur. Het resultaat is een abstracte voortzetting van de natuur met genoeg ruimte voor interpretatie door de kijker.
De gecombineerde opstelling bij Galerie Terra Delft laat zien, dat de tegenstellingen tussen beide toegepaste technieken elkaar versterken. Het werk heeft een klik, een connectie waardoor de tegenstellingen de waarneming intenser maakt. Maar dat is natuurlijk ook debet aan de kwaliteit die hier gemanifesteerd wordt!