Toegevoegd aan winkelmandje

Blue Memory in Delft

Gepubliceerd op Mar 10, 2014

Het eerste exemplaar van de publicatie Blue Memory is overhandigd aan de burgemeester van Delft, Bas Verkerk. Deze publicatie (engels/chinees) is een uitgave van Galerie Terra Delft en Jackson Li.

Delft is bekend als keramiekstad door het wereldberoemde Delfts blauw. De oorsprong van het Delfts blauw ligt in China, in de plaats Jingdezhen. De ook in Delft bekende kunstenaar (Jackson) Li Jiansheng komt uit Jingdezhen en heeft op uitnodiging van Galerie Terra Delft in het najaar van 2013 twee projecten uitgevoerd. Een portrettenproject in Delfts blauw en een kommenproject met gedraaide porseleinen kommen voorzien van een typisch Chinees glazuur; het celadonglazuur. Alles made in Delft door Chinese handen. Het Delfts blauw portret van de Delftse burgemeester was de aftrap voor een hele serie handgeschilderde borden.

De publicatie Blue Memory is het verslag van beide projecten en toont de visie van kunstenaar en galerie over hoe de historische traditie een vervolg krijgt in de hedendaagse kunst. De resultaten zijn te koop in Galerie Terra Delft en worden in mei 2014 getoond op de internationale kunstbeurs in de Saatchi Gallery in Londen. Jackson Li is een fenomeen in China en in de mondiale keramiekwereld; zijn werk wordt eveneens gekend in Amerika en Australië.