Toegevoegd aan winkelmandje

Corregan in Menton (F)

Gepubliceerd op Nov 20, 2014

Van 18 oktober 2014 t/m 9 februari 2015 exposeert Daphné Corregan in het museum Jean Cocteau in Menton (F). De expositie met de titel ‘Overlaps’ toont onder andere een serie reuze koppen. Dit monumentale werk is eerder te zien geweest in het MAD, Museum of Art and Design, in New York. En ook in de afgelopen tentoonstelling bij Terra Delft (24/05-28/06 2014) stonden er twee monumentale mensenhoofden opgesteld.

Deze hedendaagse kunstenaar is geïnspireerd door de oude tradities van keramiek en de hedendaagse kunst en architectuur, maar ook door de culturen die zij ontdekt tijdens haar vele reizen naar Mexico, Burkina Faso, Mali, China of Zuid-Korea. Patronen, kleuren, geuren, gedachten van deze verschillende culturen gebruikt zij om het werk te verrijken.

Daphne Corregan werkt in combinaties van hoofden, wandstukken of antropomorfe volumes, deze combinaties communiceren met elkaar. Een dialoog dus tussen werken, maar ook tussen het object en de ruimte en inrichting, de maker en de kijker en de verschillende culturen die de artiest inspireerde. Deze samenloop van omstandigheden, deze overlapping van ideeën, benaderingen en culturen zoals waargenomen door kunstenaar, geeft de titel van de tentoonstelling “Overlaps”.

Dit futuristische museum, een ontwerp van Rudy Ricciotti, is elke dag open van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op dinsdag. Bij deze tentoonstelling is een full colour catalogus te koop.