Toegevoegd aan winkelmandje

Guy van Leemput wint brons in Japan

Gepubliceerd op Nov 8, 2014

Bij Galerie Terra Delft exposeert momenteel een gelauwerd kunstenaar met porseleinen kommen. Tijdens de 10de Internationale Keramiek Competitie in Mino – Japan sleepte de Belg Van Leemput de derde prijs binnen in de categorie ‘ceramic arts’ met zijn komobject ‘Big Anas’.

De competitie was behoorlijk; kunstenaars uit 61 landen waren deelnemer aan deze prestigieuze wedstrijd waarin prijzen te halen waren in twee categorieën; Ceramic Arts en Ceramic Design. In totaal hebben 1.247 kunstenaars 2.579 werken ingestuurd.

T/m 22 november toont Galerie Terra Delft de decoratieve kommen van twee kunstenaars uit België; Mieke Everaet en Guy van Leemput. En ook Mieke Everaet is onderscheiden in Mino – Japan; zij ontving een eervolle vermelding voor haar inzending ‘Çomposition of seven porcelain objects’.

Deze Belgen kiezen voor de traditionele komvorm in porselein, waarbij evenwel de functie van het bewaren, omvatten van iets anders dan ijle lucht, volkomen is verdwenen. Galerie Terra Delft probeert altijd keramiek van hoog niveau te laten zien en is door de competitie in Mino – Japan in haar beleid bevestigd.