Toegevoegd aan winkelmandje

Martin McWilliam in Sanbao (CN)

Gepubliceerd op Jun 3, 2014

In 2012 is Terra gestart met de samenwerking met het keramisch werkcentrum Sanbao bij Jingdezhen in China. Hiervan is een boek gemaakt Terra in China – China in Terra. Martin McWilliam is in 2014 de eerste kunstenaar die via het artist-in-residence project van Galerie Terra Delft dit project voortzet. Vier weken lang maakt McWilliam gebruik van de faciliteiten in het internatinonale keramisch werkcentrum van Sanbao. Deze inspirerende omgeving, het vochtige en warme klimaat in deze periode, maar ook de verschillen in opvattingen en werkwijze van de Chinezen brengen een kunstenaar tot andere inzichten.

Op termijn, in de zomer van 2015, worden zijn resultaten in Galerie Terra Delft getoond in een groepstentoonstelling van ook de andere China-gangers. Voor 2014 zijn ook Yuk Kan Yeung, Guy van Leemput, Susanne Silvertant, Beatrijs van Rheeden en Marc Janssens geselecteerd voor een werkperiode in Sanbao.

Als u dit initiatief wilt steunen kan dit via de Stichting Keramiek Promotie Delft. In 2013 heeft de SKPD de culturele ANBI status ontvangen van de Belastingdienst en nu kan de stichting schenkingen ontvangen. De stichting ziet graag giften van weldoeners tegemoet. Die gift kunt u overmaken op bankrekening 688 2079 t.a.v. Stichting Keramiek Promotie Delft te Delft.