Toegevoegd aan winkelmandje

Opening ‘China Blue’ in stadhuis Delft

Gepubliceerd op 23 jan. 2019

De opening van de expositie China Blue, variëren op Delfts Blauw op zaterdag 19 januari in de raadszaal van het Delftse stadhuis was heel succesvol. Het publiek was in grote getale aanwezig en moest uiteindelijk genoegen nemen met een staanplaats. De Delftse locoburgemeester Bas Vollebregt, die ook cultuur en de stedenband met Jingdezhen in zijn portefeuille heeft, opende met een onderhoudende speech waarin hij zijn waardering uitsprak over de internationale en interculturele connecties die gemaakt zijn. En over het belang om deze connecties te onderhouden.

Karin Janssen, ambtenaar bij de gemeente Delft en kunstschilder, vertelt over haar artist-in-residence ervaring in de Chinese zusterstad van Delft; Jingdezhen. Afgelopen herfst heeft Karin tijdens een verblijf van 7 weken een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan; schilderen op porselein. Deze lezing werd ondersteund met foto’s van haar manier van werken in China. Simone Haak, eigenaar van Galerie Terra Delft, initieert en begeleidt dit soort keramiekprojecten in China en liet het publiek delen in deze bijzondere ervaringen.

Na afloop bezochten vele bezoekers de galerie en dronken een glas samen met de kunstenaar. Ondanks dat er al verschillende werken zijn verkocht is er nog een mooie collecties beschikbaar, tot en met 16 februari 2019.

Op zondag 3 februari zal Karin Janssen aanwezig zijn in de galerie. Van 15 tot 17 uur kunt u haar ontmoeten en vertelt zij over haar motivatie en ervaringen om deze drieste stap te zetten en een artist-in-residence te doen aan de andere kant van de wereld.

Locoburgemeester Bas Vollebregt