Toegevoegd aan winkelmandje

Terra in China 2016

Gepubliceerd op Sep 15, 2016

Op 14 september 2016 vertrekt Simone Haak, eigenaar van Galerie Terra Delft, met vijf kunstenaars van de galerie naar China. Na een bezoek aan Shanghai, waarbij natuurlijk de keramiekafdeling van het Shanghai Museum wordt bezocht reizen zij verder naar Jingdezhen, zusterstad van Delft.

In het internationaal keramisch werkcentrum Sanbao-Jingdezhen, kunnen zij werken en opgaan in het immer levendig keramisch klimaat van de stad waar sinds de Ming-dynastie (1368-1644) hoogwaardig porselein wordt geproduceerd, in blauw-wit. Het blauw-wit waar het oorspronkelijk Delfts blauw een kopie van is.

Op uitnodiging van het Tree Art Museum in Beijing wordt er bovendien een tentoonstelling gemaakt in Beijing met werk van tien Europese kunstenaars van Galerie Terra Delft. De groep die vandaag vertrekt zal daarom ook Beijing bezoeken om bij de opening aanwezig te zijn. Dit museum voor hedendaagse kunst is geopend in 2012 en biedt prachtige expositieruimtes in een futuristische architectuur. De groep geeft daarna een presentatie in een kunstcentrum in de havenstad Tianjin, ten oosten van Beijing.

Deze reis is een vervolg van de langere connecties tussen Galerie Terra Delft en de oprichter van het keramisch werkcentrum in Sanbao/Jingdezhen; Jackson Li. Sinds 2012 zijn er inmiddels al vijftien kunstenaars via Terra naar Jingdezhen gegaan om daar als artist-in-residence te gaan werken.

Andersom komen er met regelmaat Chinese kunstenaars naar Delft om te werken. Zo is in 2015 Wenna uit Beijing in Delft geweest, een veelzijdig talent. Tijdens haar verblijf in Delft heeft zij naast een complete tentoonstelling met keramische beelden ook een muurschildering uitgevoerd op een buitenmuur van het Stanislascollege Delft.

De kunstenaars die met Simone Haak naar China gaan zijn:

  • Anne-Soline Barbaux (F)

  • Wim Borst (NL)

  • Guy van Leemput (B)

  • Saskia Pfaeltzer (NL)

  • Barbara Röling (NL)

Terra in China – China in Terra is een levendig uitwisselingsprogramma tussen Oost en West. Wordt vervolgd!

Na 12 oktober is Simone Haak weer terug in Delft en beschikbaar om haar ervaringen te delen!