Toegevoegd aan winkelmandje

wOrk & Slingerland op DDW 2014

Gepubliceerd op Oct 17, 2014

Op de Dutch Design Week in Eindhoven presenteert Olav Slingerland zich met zijn eigen ontwerp en introduceert hij het nieuwe merk wOrk. wOrk is een samenwerking in hoofd en handen van de ontwerpers Xiaojie Zhu (CN) en Olav Slingerland (NL) en de galeriehouders Joke Doedens en Simone Haak (NL). Zij delen hun passie voor porselein; pure kwaliteit wordt gepresenteerd in de kleurrijke collectie van WORK.

wOrk toont puur en eerlijk materiaal in een helder en hedendaags ontwerp. wOrk is een verbintenis tussen mensen met een passie voor porselein, mensen uit het Oosten en uit het Westen. Het uitgangspunt is de natuur en respect, respect voor de natuur en voor elkaar. wOrk is internationaal en innovatief. wOrk is genieten van kwaliteit en kleur.

Natuur

De natuur is de inspiratiebron voor elk ontwerp van wOrk. Rotsen eroderen in de rivier en de rivier creëert stenen in prachtige grijstinten. De vorm van stenen is de basis van de serie stone cups. De grijstinten worden gebruikt voor de kleur van de huid van het porselein. Water stroomt en stroomt en verandert uiteindelijk graniet in porselein slib. Jaarringen vertellen de leeftijd van bomen, dezelfde jaarringen vormen de basis in de toepassing van kleur bij de ontwerpen van WORK. Jaarringen zijn ook de inspiratie voor het ontwerp van de serie line cups en de lampion. De bomen met hun vertakkingen zijn de basis voor de serie wood cups.

Ambacht

Alle WORK producten zijn door onze ambachtslieden met de hand vervaardigd. Elk object is tot stand gekomen door samenwerking van de ontwerper en de maker waarbij een wederzijds respect voor elkaars vakmanschap een vanzelfsprekendheid is. Optimale samenwerking is een voorwaarde als je werkt met lagen gekleurd porselein en streeft naar de kwaliteit van WORK. Porselein klei vraagt een precieze en intensieve werkwijze, wat staat of valt bij goed vakmanschap. De lagen gekleurd porselein tonen openlijk het maakproces; het karakter van de scherf is meteen zichtbaar.

Kleur

Alle gebruikte kleuren komen uit de natuur, grijstinten zijn gebaseerd op stenen uit de rivier. De kleurtinten zijn de kleuren van fruit en van bloemen. De producten hebben een buitenkant die in vier kleuren grijs wordt omschreven:

Snow – Cloud – Smoke – Storm De elementen hebben de stenen in de rivier gevormd en de elementen beschrijven de verschillende grijstinten. De kleur aan de binnenkant contrasteert hiermee en wordt in tien kleuren en wit omschreven:

Corn – Citron – Peach – Coral – Poppy – Leaf – Forest – Ocean – Sea – Sky – Pearl Tien pure kleuren die in combinatie met grijstinten een delicaat en aantrekkelijk geheel vormen. Met hetzelfde effect van de kleuren in de natuur; je wilt het proeven, je wilt het vastpakken en gebruiken.